Pik
Сьогодні, 19 серпень 2019
Фоторепортаж
11.08.2019
2334
0

На Херсонщині обрали найбільший кавун

Вже багато років поспіль топ-подією серпня у сфері культури на Херсонщині залишається кавуновий фестиваль у Голій Пристані. Захід відбувається вже вшістнадцяте і, звісно ж, ПІК не зміг залишити поза увагою це позитивне дійство.

фото солодке диво

На фестиваль «Український кавун – солодке диво» з’їхалися представники півсотні фермерських господарств регіону, таку цифру дають організатори.

фото солодке диво

На виставку-ярмарок аграрії привезли кавуни і дині різних сортів, але найбільшим попитом серед гостей користувалася традиційна польова ягода – темно-зелена, у смужку, власне, заради неї і шикувалися у черги. Фермери не приховують – цей рік на баштанні врожайний.

фото солодке диво

Завдячуючи вчасним дощам і таврійському сонцю, і кавуни, і дині вродили нівроку. Тепер ще б продати нормально, так, щоб не прогоріти.

фото солодке диво

На фестивалі, до речі, за кавуни просили дуже дешево – по 2 гривні за кілограм.

фото солодке диво

А доки одні купували, інші – дегустували.

фото солодке диво

Як і зазвичай, у фестивальній Голій Пристані було чим поласувати.

фото солодке диво

У палатках учасників заходу пригощали кавуновими делікатесами – варенням, мохіто, настоянкою – все це теж із його величності смугастого.

А от у сквері на набережній представники «Зелених хуторів Таврії» показували майстер-клас із виготовлення кавунового меду! Цю смакоту готують виключно із м’якої частини польової ягоди, попередньо видаливши з неї насіння. Потім із кавунової маси вичавлюється сік, який дуже довго варять, аж до 20-ти годин. За цей час рідина густішає, перетворюючись на сироп, а з нього – на мед. Важлива деталь – готують страву на багатті, у великому казані, час від часу помішуючи дерев’яною лопаткою. Специ говорять, що можна досягти такого ж результату завдяки впливу сонця на кавуновий сік, але то буде набагато довше.

фото солодке диво

Традиційно відвідувачів фестивалю розважали концертною програмою. Пісні і танці в народному стилі завжди вписуються у формат заходу.

фото солодке диво

Вписалася в нього і супер-гостя, люди спочатку очам не вірили – Голою Пристанню розгулює дівчина, дуже схожа на популярну телеведучу з «Орла і решки».

фото солодке диво

Як з’ясувалося, це і є та сама Леся Никитюк. Теледіва знімає нове подорож-шоу, яке називається «Le маршрутка» і незабаром вийде в ефірі Нового каналу. Одна із серій проекту буде про Голу Пристань. 

У кінці фестивалю Леся Никитюк, разом з міським головою Голої Пристані Олександром Бабичем, нагороджувала переможців. Найбільший кавун на Херсонщині має вагу майже 32 кг. Виростили його в фермерському господарстві «Фаворит», засновником якого є Іван Яланський.

-Та нема ніяких секретів у вирощенні великих кавунів. То сорт такий, що може вирости ягода й на 60 кг. А взагалі – головне у нас завжди важка праця, тільки так досягається високий результат, - розповів переможець кавунового фестивалю. 

фото солодке диво

Показово, що цьогоріч на фестивалі кавунів вистачило всім, хто бажав придбати солодку ягоду. Смугасті залишалися і до кінця заходу.

фото солодке диво

фото солодке диво

    

    

Фото: Олександр Корняков

Новини по темі

Коментарі

Нет ни одного комментария

Залишити коментар

Останні новини

Останні відеорепортажі

Останні фоторепортажі

ТОП Новин тижня

наверх

Підписатися на новини

Підписатися на новини

Запропонувати новину

Запропонувати новину