Pik
Сьогодні, 25 Февраля 2018
20.12.2017
334
0

Європейські вимоги до цукерок та шоколаду

З 1 січня в Україні вступають в силу нові вимоги до шоколаду

Наказ Мінагрополітики №157 вводить в дію обов’язкові для всіх виробників вимоги до продуктів з шоколаду та какао.

Вони надають споживачу вищий рівень поінформованості та впевненості у високій якості продукту, який вони купують, повідомляє ПІК з посиланням на офіційний сайт Мінагрополітики.

Європейські вимоги розповсюджуються на всі види шоколадних виробів.

«Наприклад, в темному шоколаді обов’язково має бути не менше 35% какао-продуктів, в перерахунку на суху речовину. В молочному - понад 25%, та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% - молочних продуктів. Таким же чином чітко прописані вимоги і до шоколадних цукерок та інших продуктів з використанням шоколаду», -  заступник Міністра аграрної політки та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Також вона підкреслила, що в разі невідповідності продукту даним вимогам, він не зможе називатись «шоколадом» або «шоколадним». А матиме назву «солодкий батончик» або «глазурована цукерка».

 

Новини по темі

Коментарі

Нет ни одного комментария

Залишити коментар

Останні новини

Останні відеорепортажі

Останні фоторепортажі

ТОП Новин

наверх

Підписатися на новини

Підписатися на новини

Запропонувати новину

Запропонувати новину