Pik
Сьогодні, 17 Июля 2019
13.03.2019
331
0

В обласному інтернаті виявлені проблеми з харчуванням дітей

В обласному інтернаті виявлені проблеми з харчуванням дітей

Обласна рада зобов’язала новопризначене керівництво школи-інтернату імені Шевченка усунути проблеми з харчуванням, повідомляється на сайті Херсонської облради.

Управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області виконавчого апарату Херсонської обласної ради провело аналіз ефективності використання бюджетних коштів та відповідність меню затвердженим нормам харчування та якість продуктів.

Оскільки з 1 червня 2018 року офіційно гімназія є закладом спеціалізованої освіти спортивного та мистецького профілів, то і меню вихованців спортивного профілю повинно бути складено з врахуванням норм харчування у закладах спеціалізованої освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання.

Заступник начальника управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області Ірина Литвинова на нараді з керівництвом інтернату повідомила, що в раціоні харчування вихованців зовсім відсутні соки і це при тому, що в наявності вони є – залишок на сьогоднішній день становить понад 900 літрів.

Окрім соків, у закладі відсутній житній хліб, обов’язкова добова норма якого становить 150-200 гр, а також систематично не виконується добова норма овочів (500 гр на дитину в залежності від групи без врахування їх в перших стравах). За останній місяць в закладі овочі включалися до раціону лише один раз на добу (на вечерю) і , як правило, це лише два види овочів: або ікра кабачкова або буряк тушкований. Так, у лютому надавались: 25 та 26 – ікра кабачкова (80-100 гр), 27 – буряк тушкований (80-100 гр), 28 – запіканка із капусти (150-180 гр); у березні: 01 – буряк тушкований (80-100 гр), 02 – ікра кабачкова (80-100 гр), 03 – буряк тушкований (80-100 гр), 04 і 05 – відсутні овочі, 06 – буряк тушкований (80-100 гр), 07 – відсутні, 08 – буряк тушкований (80-100 гр).

У той же час, добова норма кондитерських виробів досягає до 220 гр (в залежності від вікових груп). Аналіз меню свідчить, що середня норма кондитерських виробів становить від 40 до 180 гр та представлена лише одним видом печива та здібною булочкою з творогом. Какао з молоком замінено на чай чорний, а такі кисло-молочні продукти, як кефір та йогурт, взагалі відсутні в раціоні.

За результатами наради керівництво інтернату зобов’язали в тижневий термін провести внутрішнє службове розслідування щодо неякісного харчування вихованців закладу. Результати перевірки направити до управління. За цей же час, керівництво школи-інтернату повинне: привести у відповідність до діючих норм меню, переглянути склад раціону вихованців закладу та налагодити ефективне використання коштів на харчування. Окрім цього, підготувати офіційні документи на Херсонську обласну раду та профільний департамент облдержадміністрації щодо надання додаткового фінансування на харчування.

Новини по темі

 

Коментарі

Нет ни одного комментария

Залишити коментар

Останні новини

Останні відеорепортажі

Останні фоторепортажі

ТОП Новин тижня

наверх

Підписатися на новини

Підписатися на новини

Запропонувати новину

Запропонувати новину