Pik
Сьогодні, 21 Травня 2018
26.04.2018
486
0

У Херсоні: «Вінтажна кухня» та змагання кухарів

У Херсоні: «Вінтажна кухня» та змагання кухарів

Відкриття туристичного сезону - 2018 у Херсоні сподобається гурманам – тут у парку Херсонська фортеця 19-20 травня презентують цікаві гастрономічні проекти, передає ПІК.

Про те, які сюрпризи приготували для херсонців та гостей міста, розповіли на прес-конференції, яку провів міський голова Херсона Володимир Миколаєнко, представники Херсонської філії Асоціації шеф-кухарів півдня України.

Фестиваль «SpringFest»

«19-20 травня - продовження флешмобу Днів української кухні в Україні», - розповів на прес-конференції у мерії Олексій Александров (Херсонська філія Асоціації шеф-кухарів півдня України).

«Ми запрошуємо всіх херсонців, всіх рестораторів долучитися до кухарського заходу. Це паркова локація і ми очікуємо багато мешканців Херсона і щоб їм було цікаво, ми вже вдруге проводимо фестиваль «SpringFest». Минулого року ми зосередилися на такій тематиці як полуниця. Але вирішили цьогоріч не прив’язуватися до полуниці, ба така погода – чи буде, чи ні, яка буде ягода - ми не знаємо.  Але ми дуже хотіли б презентувати, перш за все, херсонські продукти, херсонські напої», - каже Олексій Александров.

За його словами, є багато сучасних продуктів, які вирощуються фермерами - зокрема, це спаржа, шафран.

«Ми хотіли б представити херсонських виробників продуктів харчування і напоїв. Крім херсонських запрошуємо ще й виробників півдня країни. Це не буде такий традиційний ярмарок, де всі приїздять і торгують, ні», - каже він.

Під час фестивалю буде представлена виставка сучасної фермерської продукції, продукти харчування і напої місцевих виробників, постачальників кухонного обладнання та посуду.

Серцевина фестивалю – змагання кухарів

У рамках фестивалю, Херсонська філія Асоціації шеф-кухарів півдня України представить Другий Кубок кухарів Херсона, який буде присвячений темі української кухні. Це логічне продовження проекту "Дні української кухні", який був запроваджений Асоціацією шеф-кухарів півдня України.

«Тематика Кубку Херсона – українська кухня. Ми не заперечуємо, якщо це буде грузинська страва, але… виготовлена з локальних українських продуктів», - каже Олексій Александров.

«Усі херсонці та відвідувачі Кубку Херсона зможуть ці страви скуштувати. Тому, що кожен кухар, який змагається у будь-якій номінації, буде представляти свою страву в двох екземплярах. Одна тарілка йде на стіл суддів, а інша – на стіл для гостей», - розповів він.

Серед вже зареєстрованих учасників є діти, медійні обличчя, учасники відомих в Україні проектів.

«Що стосується суддів, то до нас приїдуть відомі шеф-повари зі всієї України, - поділився Олексій Александров. - Можливо, приїде хтось з іноземних шеф-кухарів. З наступного тижня ми будемо готові презентувати суддівську колегію».

Під час прес-конференції міський голова Херсона запропонував організаторам передбачити, щоб свого переможця обрали не лише професійні судді, але й херсонці.

«Ми можемо зробити оперативно народне голосування – погодився Олексій Александров. - І коли суддівська бригада буде оголошувати переможців, ми оголосимо і переможців, яких оберуть глядачі».

Гастрономічний проект "Херсон. Вінтажна кухня"

Крім фестивалю «SpringFest» та змагань кухарів, херсонцям представлять ще один цікавий проект "Херсон. Вінтажна кухня".

Усі народності, які заселяли наш край залишили по собі унікальні рецепти, які зможуть здивувати найвибагливіших гурманів і дозволять відчути смак старого Херсона, кажуть організатори.

Ідея проекту, пошук історичного меню, переклад та розшифровка рецептів – Марина Тарасова – краєзнавець, член Спілки журналістів України. Організатори – управління культури Херсонської міської ради. Співорганізатори – управління споживчого ринку. Втілення рецептів – Херсонська філія Асоціації шеф-кухарів півдня України.

«Автор проекту – краєзнавець Марина Тарасова. Мова йде про відновлення рецептів у сучасній інтерпретації – на базі сучасних продуктів, обладнання», - розповідає Олексій Александров.

«Управління культури оголосило, що це буде старт туристичного сезону і страви з проекту "Херсон. Вінтажна кухня" увійдуть до херсонських туристичних маршрутів, є низка ресторанів - учасників проекту. Ми дуже сподіваємося, що екскурсоводи, які водитимуть екскурсії  Херсоном, будуть пропонувати страви з проекту і туристи отримають задоволення», - каже Олексій Александров.

Ірина Феш

Читайте також:

У Херсоні планують провести дипломатичний благодійний ярмарок

Про шуляки та юшку по-херсонськи


Новини по темі

Коментарі

Нет ни одного комментария

Залишити коментар

Останні новини

Останні відеорепортажі

09.05.2018
402
0
Відеорепортаж
Спогади про війну з перших вуст
08.05.2018
478
0
Відеорепортаж
Херсону є ким пишатися

Останні фоторепортажі

ТОП Новин тижня

наверх

Підписатися на новини

Підписатися на новини

Запропонувати новину

Запропонувати новину