Pik
Сьогодні, 24 Вересня 2018
20.07.2018
372
0

У Херсоні готують «салатний» рекорд

У Херсоні готують «салатний» рекорд

Рекорд України з виготовлення найбільшої кількості салату планують встановити в Херсоні 27 липня в рамках проведення форуму «Агропорт Південь Херсон». Про це передає ПІК з посиланням на Департамент агропромислового розвитку ОДА.

«Встановлення рекорду по салату планується здійснити під час форуму Агропорт у Херсоні 27 липня. Для приготування рекордного салату використають 650 кілограмів свіжих херсонських овочів. За процесом приготування спостерігатиме експерт - представник національного проекту «Книга рекордів України», - йдеться у повідомленні.

Для приготування рекордного салату використають 650 кілограмів свіжих херсонських овочів: капусту, огірки, цибулю, солодкий перець, моркву, зелень та спеції.

Готуватимуть салат найкращі кухарі ресторану локальної кухні «Вилка» та ресторану «Клюква», що у м. Херсоні, під керівництвом голови Асоціації шеф-кухарів півдня України в Херсонській області Олександром Шостаком. За процесом приготування спостерігатиме експерт - представник національного проекту «Книга рекордів України».

Читайте також: У Херсонському аеропорту побудують солом’яне містечко

Крім салату херсонські ресторатори приготують ще й плов, яким разом з салатом-рекордсменом будуть безкоштовно пригощати всіх бажаючих.

Як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку, на території України досить часто встановлюються кулінарні рекорди, але рекорду з приготування салату з таким поєднанням складових і у такій кількості - ще не було. Вибір для встановлення кулінарного рекорду зупинили на овочевому салаті невипадково.

Читайте також: У Херсоні: «Вінтажна кухня» та змагання кухарів

Адже Херсонщина є виробником овочів номер один в Україні. Щорічно аграрії області збирають близько 1,5 мільйонів тонн овочів, що становить 14% від загальної кількості овочів, вирощених по всій країні. Крім того наші овочі мають високу якість та гарні смакові властивості. Херсонські помідори, цибуля та перець давно стали брендом.

Організатором заходу виступає Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації за ініціативи голови ХОДА Андрія Гордєєва при підтримці Асоціації шеф-кухарів півдня України в Херсонській області.

Окрему подяка за вирощений врожай овочів та інші інгредієнти для салату-рекордсмену висловлюють фермерським господарствам «Зоря Каховщини» та «Акант», ПП Помазнюк В.А., ПП «Розмарін», ТОВ «Екобіотек-Україна» та Херсонській облспоживспілці.

Новини по темі

Коментарі

Нет ни одного комментария

Залишити коментар

Останні новини

Останні відеорепортажі

Останні фоторепортажі

ТОП Новин тижня

наверх

Підписатися на новини

Підписатися на новини

Запропонувати новину

Запропонувати новину