Pik
Сьогодні, 17 Июля 2019
17.06.2019
529
0

Нові маршрути й вінтажна кухня: на Херсонщині стартує соціальний туристичний проект

Нові маршрути й вінтажна кухня: на Херсонщині стартує соціальний туристичний проект
На Херсонщині у курортному Залізному Порту туристам та відпочивальникам запропонують сертифіковані екскурсії за 5 маршрутами по області.
Про це на прес-конференції, присвяченій ХIV фестивалю туристичної журналістики України, що відбувся на Херсонщині з 13 по 15 червня, розповіла Тетяна Волинець, директор департаменту туризму та курортів ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас був запит від бізнесу, ми зустрілися з директорами пансіонатів, які сказали: нам не вистачає гарних екскурсійних маршрутів, нам не вистачає нових туристичних об’єктів, люди приїздять, нам потрібна різноманітна програма. І саме зараз у нас стартує вперше цікавий проект – ми разом з Асоціацією гідів України навчили екскурсоводів, які локально в Залізному Порту будуть починати працювати у ці вихідні дні. 5 найцікавіших екскурсій, які будуть вони пропонувати туристам – сертифіковані. Вони повністю відповідають усім вимогам, що повинні мати екскурсії – технологічні карти, все це розроблено, затверджено», - зазначила Волинець.

Як розповіла вона у розмові з кореспондентом Укрінформу, це соціальний проект департаменту. Вигоду отримують всі – і туристи, і господарі тих об’єктів, куди їхатимуть екскурсанти, і місцеві перевізники, і гіди. Що стосується власників пансіонатів, то вони хочуть, щоб їх гості були задоволені відпочинком і поверталися на Херсонщину знову.

За її словами, екскурсійні маршрути, які пропонують, поєднують у собі кілька локацій. Наприклад, один з турів включає відвідування біосферного заповідника «Асканія-Нова» та гастротур, що входить у туристичний кластер «Соляна дорога» - туристи смакуватимуть мармуровим м’ясом та завітають на козину ферму. Ті, хто поїдуть в Олешківську пустелю, зможуть посмакувати стравами у ресторані «Пан Атаман», шеф-кухар якої Іван Цуріков, дав нове життя страві у межах проекту «Херсон. Вінтажна кухня», що має на меті відродити історичну аутентичну кухню півдня України.

«Ми дуже ретельно приділили увагу, щоб було враховане співвідношення ціна-якість. Супроводжувати туристів на всьому етапі буде гід. Це буде якісний і повноцінний туристичний продукт. Ми співпрацюємо з перевізниками, які саме є в Залізному Порту, щоб не робити надто дорогим екскурсійний супровід, проте, поставили вимоги щодо транспорту та зовнішнього вигляду водіїв», - зазначила Волинець.

Нагадаємо, на Херсонщині планують провести міжнародний фестиваль туристичного відео.

Новини по темі

 

Коментарі

Нет ни одного комментария

Залишити коментар

Останні новини

Останні відеорепортажі

Останні фоторепортажі

ТОП Новин тижня

наверх

Підписатися на новини

Підписатися на новини

Запропонувати новину

Запропонувати новину