Pik
Сьогодні, 06 Грудня 2019
24.10.2019
404
0

Купуйте правильно молочні продукти

Купуйте правильно молочні продукти

Для того, аби вибрати якісний молочний продукт, кожен повинен звертати увагу на умови його зберігання, дату виготовлення та його ціну, адже аномально низька ціна може вказувати на низьку якість.

Дата виготовлення і термін придатності. Чим довший термін придатності, тим менше в продукті корисного і більше штучних добавок. Для молока оптимальний термін придатності: 3 – 5 днів, кефіру: 5 – 7 днів, сметани: до 10 днів, сиру: до 5 днів.

Склад. У ньому всі інгредієнти вказані у порядку зменшення. Так, якщо в складі йогурту в першу чергу виробник вказав молоко, то його і міститься найбільше в продукті. Виробник зобов’язаний писати на етикетці повну інформацію про продукт: жирність, натуральність і т. д. Якщо ж інформація на етикетці не зовсім повна, потрібно подумати, чи варто купувати такий продукт.
Упаковка. Пам’ятайте, що молоко в магазинах має продаватися в герметичних упаковках. Не рекомендується купувати продукти в роздутих або пошкоджених упаковках. Ніколи не беріть прострочене або близьке до цього молоко, навіть за умови 50-відсоткової знижки. Молочне отруєння є одним з найтяжчих захворювань. Так, молоко в поліетиленових пакетах краще використовувати протягом доби після відкриття; через те, що термін його зберігання невеликий, воно швидко кисне. Якщо ж молоко деякий час буде стояти в холодильнику, то краще віддавати перевагу картонній упаковці тетрапак. Краще не купувати молоко в прозорих пляшках, оскільки світло призводить до часткового руйнування молочних білків і окисленню жирів та вітамінів. Небажаний для молока і тривалий контакт з пластиковими пляшками.

Температура всередині вітрини. Перш ніж взяти упаковку того ж молока з охолоджувальної вітрини, зверніть увагу на датчики, які показують, яка температура в цій вітрині. Вона повинна бути від двох до шести градусів, не вище і не нижче. Якщо у вітрині буде холодніше, молоко замерзне, а після відтавання будуть зіпсовані його якісні параметри; якщо ж температура вища, то цілком можливо, що молоко виявиться зіпсованим

Новини по темі

 

Коментарі

Нет ни одного комментария

Залишити коментар

Останні новини

Останні відеорепортажі

Останні фоторепортажі

ТОП Новин тижня

наверх

Підписатися на новини

Підписатися на новини

Запропонувати новину

Запропонувати новину