Pik
Сьогодні, 24 Вересня 2020
11.08.2020
564
0

Кабачки та дині: на херсонські ринки не допустили 14 т нітратних овочів

Кабачки та дині: на херсонські ринки не допустили 14 т нітратних овочів

У державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, які входять до складу Херсонської регіональної державної лабораторії, з 1 по7 серпня 2020 року проведено 923 дослідження рослинної продукції, серед яких 200 – баштанних культур. Під час яких було виявлено 17 випадків перевищення гранично допустимої кількості (ГДК) вмісту нітратів. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Види продукції, в якій виявлено перевищення ГДК:

буряк – 2 випадки;

кабачки – 5 випадків;

капуста – 1 випадок;

перець – 1 випадок;

дині – 8 випадків.

У всіх випадках вміст нітратів перевищує гранично допустиму концентрацію не більше, ніж у 2 рази. Овочі та бахчові не допущені до реалізації. Усього 14,4 тон.

Новини по темі

Коментарі

Нет ни одного комментария

Залишити коментар

Останні новини

Останні відеорепортажі

Останні фоторепортажі

Зараз читають

наверх

Підписатися на новини

Підписатися на новини

Запропонувати новину

Запропонувати новину