Pik
Сьогодні, 09 Квітня 2020
12.04.2017
833
0

Херсонці діляться: паска вдалася – рік буде добрим

Херсонці діляться: паска вдалася – рік буде добрим

Рецептами пасок діляться у соцмережах херсонці в ці дні перед Великоднем, передає ПІК.
Ми поцікавилися у наших друзів, як вони готуються до свята, чи випікають самі паску, чи купують в магазині. Можливо, у когось є особливий рецепт?
Наша колега, тележурналіст Марина Савченко поділилась: сама паску не пече. «І купую, і пригощають», - відповіла вона.

Максим Сорока, помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління з питань взаємодії зі ЗМІ,  поділився: паску готують самі. «Завжди самі готуємо. Рецепти у дружини від матері, а у неї, в свою чергу - від бабусі».

Активістка Ольга Цілинко ніколи паски не купляє: «Жодного разу не купувала. Для мене це ганьба. Одного тільки разу мама мені передавала коли я тільки народила малого».
Свої рецепти у Ольги є, звичайно.
І вона ділиться: «10 яєць, 20 жовтків, 600 гр. вершкового масла, 500 гр. сметани, 500 грамів маргарину, 500 грамів цукру, 100 грамів дріжджів і борошна скільки візьме. Секрет: вимішувати не менше години. Сухофрукти будь-які на вибір, всі продукти тільки домашні».
Також Ольга ділиться: «Для нашої родини така установка діє: якщо паска вдасться, то і рік буде добрим. Як з благодатним вогнем. Так бабуся вчила».
«Обов'язково пекти тільки вночі: Боже збав кому дверима грюкнуть, обов'язково викупатись перед тим, як братися до тіста та вичитати молитви до Матері Божої. Це правда. І коли в духовку ставлю, то хрещу пасочки», - розповіла Ольга.

Вона також ділиться фотографіями своїх пасок, випечених у минулі роки: "Це мої минулорічні, прикрашені власно зробленими шоколадними листочками".

паска

 

А ось класика


А тернопільська херсонка (як вона себе називає) Оксана Бузак розповіла, що намагається пекти сама зазвичай і що їй допомагають діти. «Стараюсь пекти, але не знаю як буде в цьому році. Діти допомагають прикрашати, чоловік (відомий в Херсоні журналіст Тарас Бузак - ред.) їсти», - жартує вона.
Щодо рецептів, то вони у неї теж від старших поколінь дісталися. "Але я кожного року щось міняю, вдосконалюю", - каже Оксана Бузак.

 

Коментарі

Нет ни одного комментария

Залишити коментар

Останні новини

Останні відеорепортажі

Останні фоторепортажі

Зараз читають

наверх

Підписатися на новини

Підписатися на новини

Запропонувати новину

Запропонувати новину